Roman “Svetski rat Z” kao filmska trilogija?

U intervjuu datom “Los Anđeles Tajmsu”, Bred Pit je početkom ove godine otkrio da bi film “Svetski rat Z” (“World War Z”) mogao neplanirano postati prvi deo trilogije.

Još uvek je nepoznato da li bi ceo potencijalni filmski serijal predstavljao adaptaciju samo istoimene knjige Maksa Bruksa, ili bi se za drugi i treći deo pisale nove priče.

Roman “Svetski rat Z” je na srpskom jeziku 2009. godine objavila beogradska izdavačka kuća “Paladin”. Kroz niz izveštaja, intervjua i zapisa različitih učesnika sveopšteg rata, ova knjiga svedoči o pokušaju savremene civilizacije da se suprotstavi potpunom uništenju ogledanom u masovnoj najezdi zombija.

Bred Pit u filmu tumači ulogu Gerija Lejna, službenika Ujedinjenih nacija, koji širom sveta očajnički prikuplja podatke o uzročniku zombi-pandemije, kako bi joj se stalo na put.

Osim što je glavni glumac, Pit je i jedan od producenata ovog filma. Reditelj je Mark Foster, a na scenariju su pored pisca Maksa Bruksa radili Metju Majkl Kernan i Dž. Majkl Stražinski.

Premijera “Svetskog rata Z” najavljena je za 21. decembar 2012. godine.