Drugi tom Džeremaje

Objavljen drugi tom Džeremaje – do kraja vikenda na popustu

Podelite sadržaj:

Čarobna knjiga je objavila drugi tom strip serijala „Džeremaja“ jednog od najboljih autora francusko-belgijske škole stripa Hermana Ipena.

Ovo, luksuzno, tvrdokoričeno izdanje u punom koloru donosi četvrtu, petu i šestu epizodu serijala – priče koje su deo najzrelijeg perioda Hermanovog stvaralaštva.

„Džeremaja“ je strip poznat po mračnim temama i sjajnom spoju futurističke vizije i realističnog pristupa, kao i po autentičnom vizuelnom izrazu koji nudi Herman. Vešto mešajući vestern ikonografiju sa prizorima raspada savremene civilizacije, Herman opisuje postapokaliptični svet koji su međurasni sukobi vratili u srednji vek, a civilizaciju zamenile razne poludivlje grupe lokalnih moćnika i drumskih bandita s kojima se susreću glavni protagonisti Džeremaja i njegov saputnik Kurdi prelazeći američku divljinu.

Ideju za postapokaliptično okruženje u ovom stripu, Herman je dobio čitajući naučnofantastični roman „Ravage“ francuskog pisca Renea Baržavela, o svetu nakon nuklearnog rata. Inspirisan Baržavelovom vizijom, Erman je kreirao svet uništen rasnim nemirima, bez civilizovanih struktura, u kome preživeli pokušavaju da ponovo izgrade ruinirano društvo, ali ih u tome sprečavaju stare greške koje se iznova ponavljaju.

U stripu su predstavljeni svi problemi koje svet, a naročito Amerika, ima i danas: društvena nepravda, nasilje iz zabave, rasna pitanja (naročito crnaca i Indijanaca), droga, sekte, ucene, korupcija, oslobađanje ubica i pedofila iz zatvora, političke spletke, itd, opominjući na krhkost temelja savremene civilizacije i ljudsku prirodu podjednako veličanstvenu i zastrašujuću.

Knjižarska cena drugog toma „Džeremaje“ biće 1.799 dinara, a za sve koji album naruče putem sajta Čarobne knjige do kraja vikenda, odnosno do nedelje 20. decembra u 23:59h, biće omogućen popust od čak 33% (1.200 dinara). Iste povoljnosti pri kupovini ovog strip izdanja važiće do 21. decembra i u knjižarama Bulevar Books (Novi Sad), Darkwood i Alan Ford (Beograd).