U znaku vampira / U znaku vampirice

Objavljen drugi tom antologije priča o vampirima

Izdavačka kuća “Paladin” je nedavno objavila i drugi tom antologije priča o vampirima “U znaku vampira – Muške priče o krvopijama”, priređivača Gorana Skrobonje.

U ovoj knjizi sabrano je devetnaest originalnih, upravo za nju napisanih priča, pripovetki i novela savremenih domaćih pisaca koji temi vampirizma pristupaju krajnje raznovrsno, upuštajući se u prošlost – davnu i ne tako davnu – i ne libeći se da pronađu vampire i u našoj svakodnevnici, ili bliskoj budućnosti.

Porodične sage i tajne, zakopane misterije koje je bolje ostaviti na miru, vampiri u partizanskom Vrhovnom štabu, povampirenje fašizma, smrtonosna poezija, Tesla i Apis u borbi protiv grofa-krvopije, vampiri na Kosovu ili u dalekom Japanu, sunce koje se od izvora života pretvara u nemilosrdnu pretnju… Ovo su samo neke od pripovesti koje su nam doneli neki od najboljih domaćih pripovedača i majstora kratke forme.

Na 474 strane, koliko sadrži ova knjiga, našle su se priče Miomira Petrovića, Vase Pavkovića, Ilije Bakića, Vuleta Žurića, Srđana Srdića, Zorana Pešića Sigme, Otoa Oltvanjija, Filipa Rogovića, Đorđa Bajića, Dejana Ognjanovića, Marjana Cvetanovića, Darka Tuševljakovića, Ivana Nešića, Damira Mikloša, Pavla Zelića, Aleksandra Bjelogrlića, Aleksandra Žiljka, Bobana Kneževića i Gorana Skrobonje.

Knjiga će uskoro biti dostupna u svim bolje snabdevenim knjižarama, a trenutno se može naći na štandu izdavačke kuće “Paladin” u Galeriji Hale 1 Međunarodnog beogradskog sajma knjiga.