Gamiž - Mina D. Todorović

“Gamiž” – bajka za razumevanje među generacijama

“Everest Media” je uoči ovogodišnjeg Beogradskog sajma knjiga objavila dva ostvarenja beogradske književnice Mine D. Todorović.

Pored reizdanja romana za decu i odrasle “Vir svetova”, u okviru biblioteke “Znak Sagite” premijerno je objavljen i drugi deo ove knjige, pod nazivom “Gamiž”.

Književni kritičari u ovim delima Mine D. Todorović pronalaze put ka razumevanju različitih generacija, pre svega roditelja i dece, ali kao veliku vrednost ističu vedar duh, veru u dobrotu i pravdu.

Pisac i kritičar Đorđe Bajić autor je recenzije za knjigu “Gamiž”, o kojoj kaže sledeće: “Neosporno inspirisana nasleđem velikog Tolkina, a pre svega Hobitom, autorka se ne zadovoljava pukim podražavanjem, već postojeće nasleđe fantastike za mlade koristi samo kao početnu inspiraciju za svoju nadahnutu pripovest. Bez obzira što je Gamiž, kao uostalom i Vir svetova, prevashodno namenjen tinejdžerskoj publici, u romanu će uživati svi željni kvalitetne epske fantastike. Nastavak uspeva da održi visoki kvalitet prvog dela i dalje proširuje postojeći mitos. Upečatljivi horor momenti su vešto utkani u avanturističku osnovu, sve pršti od uzbuđenja i iznenađenja, što Gamiža čini nezaboravnim književnim iskustvom.”

“Vir svetova”, “Gamiž” i drugi naslovi izdavačke kuće “Everest Media” mogu se pronaći na Beogradskom sajmu knjiga na štandu “Čudne knjižare” u Hali 4.