Andžej Maleška - Magično drvo - Tajna mosta

Objavljen drugi roman iz serijala “Magično drvo”

Andžej Maleška - Magično drvo - Tajna mostaIzdavačka kuća “Propolis Books” objavila je “Tajnu mosta”, drugi roman iz serijala za decu i mlade “Magično drvo” poljskog pisca Andžeja Maleške.

Serijal prati dogodovštine grupe dece koja slučajno pronalazi crvenu stolicu načinjenu od drveta čarobnog hrasta. Stolica ispunjava sve želje, ali ponekad to vodi u krajnje neobične i veoma neprijatne avanture. Upravo jedan takav događaj otvara drugi deo serijala o “Magičnom drvetu”. Nesmotreno izgovorena želja vinula je visoko iznad oblaka zgradu u kojoj su deca živela. Dvanaestogodišnji Filip će iz opasne situacije spasiti Melaniju, vršnjakinju iz susedstva, i zauvek postati njen heroj. Ubrzo nakon bezbednog povratka na zemlju, simpatije devojčice prema dečaku uzrokovaće još jednu nesmotrenost, ali ovoga puta u velikoj opasnosti naći će se Filip. Dečak postaje opsednut čarolijom, koju može otkloniti samo dečakov prelazak preko Mosta zaborava. U potrazi za ovim mostom Kuki, Viki, Melanija i Filip strmoglaviće se niz Alpe, ploviti preko podzemne reke, goniće ih džinovski pauk, i sukobiće se sa zlokobnom trookom Gretom.

Priče iz ciklusa “Magično drvo” pretočene su u televizijsku seriju nagrađenu prestižnom “Emi”, a 2009. godine je snimljen i igrani film.

Andžej Maleška je filmski režiser, scenarista i pisac. Dobitnik je mnogih nagrada na svetskim filmskim festivalima. Njegova filmska i prozna ostvarenja puna su fantastičnih doživljaja i humora, koja povezuju savremenu stvarnost i čarobne događaje. A usput govore i o važnim stvarima.