Rečnik srpskih mitoloških bića - Tamara Lujak

O slovenskoj mitologiji i srpskim mitološkim bićima u NBS-u

Podelite sadržaj:

U Atrijumu Narodne biblioteke Srbije u petak 12. novembra 2021, s početkom u 18 časova, biće održana promocija knjiga Rečnik slovenske mitologije i Rečnik srpskih mitoloških bića Tamare Lujak.

Knjige su zamišljene kao zbirke priča, predanja i legendi koje govore o nastanku određenih mesta, pojava i bića. Zasnovane na poznatim mitovima i narodnim verovanjima, one kroz niz odrednica stvaraju mrežu satkanu od praiskonskih slika o onome što nas okružuje. Obe knjige ilustrovala je Marica Kicušić.

U razgovoru o suštini slovenske i srpske mitologije, njihovom današnjem značaju, neočekivanim načinima pojavljivanja, kao i autorskim, izdavačkim i čitalačkim iskustvima ovakvog štiva, pored autorke, govoriće urednik izdanja Zoran Penevski i istoričar kulture Zoran Stefanović.

Predstavljanje organizuje Centar slovenskih kultura u okviru projekta „2021 – godina slovenske fantastike“.

Ulaz na promociju je slobodan, a svi zainteresovani, koji ne budu u prilici da lično prisustvuju događaju, moći će da ga isprate u direktnom prenosu preko zvanične fejsbuk stranice Narodne biblioteke Srbije ili naknadno na jutjub kanalu.

Rečnik srpskih mitoloških bića i Rečnik slovenske mitologije - Tamara Lujak
Rečnik srpskih mitoloških bića i Rečnik slovenske mitologije – Tamara Lujak