Kraljevstvo pepela - Sara Dž. Mas

KRALJEVSTVO PEPELA – završnica serijala ”Stakleni presto”

Kraljevstvo pepela, sedma knjiga popularnog tinejdž serijala „Stakleni presto“ američke spisateljice Sare Dž. Mas, stigla je u knjižare zahvaljujući Laguni.

Serijal prati sudbinu glavne junakinje Elin Galatinijus, devojke koja je prvo bila robinja, potom kraljeva krvnica, da bi se na kraju uzdigla do kraljice nekad slavnog kraljevstva. Ali u trenutku dok rat izbija širom sveta, izgleda da se njeno putovanje bliži kraju.

Elin Galatinijus u Kraljevstvu pepela sve stavlja na kocku kako bi spasla svoj narod – ali sa stravičnim posledicama po sebe. Pošto ju je kraljica Feja zaključala u gvozdeni sanduk, Elin mora da se osloni na svoju vatrenu volju kako bi istrpela višemesečno mučenje. Svest da će svoje voljene osuditi na propast ako se pokori Mev daje joj snagu, iako je njena rešenost svakim danom sve krhkija…

Budući da je Elin zarobljena, Edion i Lisandra su ostali poslednja linija odbrane Terasena, kom preti potpuno uništenje. Međutim, ubrzo shvataju da mnogobrojni saveznici koje su okupili kako bi se borili protiv Eravanovih ordija možda neće biti dovoljni da ih spasu od pogibelji. Raštrkani preko celog kontinenta dok im ponestaje vremena, Kejol, Manon i Dorijan primorani su da sami krče svoj sudbinski put. Sve što imaju je nada u spasenje – i bolji svet.

Roman Kraljevstvo pepela preveo je Ivan Jovanović.

Sara Dž. Mas je autorka tinejdž serijala koji su bestseleri broj 1 na listi Njujork tajmsa. Njeni serijali „Stakleni presto“ (Throne of Glass) i „Dvor trnja i ruža“ (A Court of Thorns and Roses) našli su se na bestseler listama USA Tudeja i Njujork tajmsa i dobili međunarodna priznanja. Serijal „Stakleni presto“ Sara Dž. Mas je počela da piše kada je imala samo šesnaest godina, a danas se on prevodi na 35 svetskih jezika. Diplomirala je kreativno pisanje na koledžu Hamilton 2008. godine sa najvećim pohvalama.

Kraljevstvo pepela - Sara Dž. Mas
KRALJEVSTVO PEPELA – poslednji deo serijala „Stakleni presto“ Sare Dž. Mas