O Oltvanjiju i Festivalu Art-Anima u novom izdanju TV emisije Vavilon

Podelite sadržaj:

Novo izdanje kultne TV emisije posvećene književnosti, Vavilon, biće emitovano u utorak 26. juna u 19.20 na Drugom programu RTS-a. U mnoštvu priloga naći će se i dva posvećena domaćoj fantastici: razgovor sa piscem Otom Oltvanjijem povodom zbirke pripovedaka Priče magije i misterije, i prilog o nedavno završenom V festivalu fantastične književnosti Art-Anima.

Emisiju otvara segment posvećen Olgi Tokarčuk, poljskoj književnici koja je ove godine nova dobitnica Bukera. O njoj i njenom stvaralaštvu govori prevodilac Milica Markić koja ju je i uvela u našu književnost prevodeći njene knjige za IK Paideju, a u emisiji će biti zabeleženo i uključenje posredstvom linka same Olga Tokarčuk.

Mala izdavačka kuća IPC Media, odlučila se na veoma ambiciozan projekat, objavljivanje obimnog romana, Pustolovine i nedaće Makrola osmatrača, nama do sada nepoznatog ali veoma nagrađivanog latinoameričkog klasika, Alvara Mutisa. O Mutisu i o romanu govore prevodilac Dragana Bajić i urednik Aleksandar Božić.

Poeziju ovoga puta čita Branislav Živanović, čija se zbirka Sidro našla u najužem izboru za nagradu Branko Miljković. Biće predstavljen i mladi pesnik Bojan Savić Ostojić, koji će govoriti o svom novom, eksperimentalnom romanu Punkt.

U Vavilonu će još biti reči i o studiji Dimitrija Tasića, Dno i sjaj, posvećenoj poeziji Dušana Matića, a u sećanje na nedavno preminulog Vojislava V. Jovanovića, govori Marjan Čakarević.

Emisiju osmišljava i uređuje Jasmina Vrbavac, a režiju potpisuje Marko Šotra.

Oto Oltvanji otkriva kakva je razlika između magije i misterije u njegovoj zbirci pripovedaka ''Priče magije i misterije''
Oto Oltvanji otkriva kakva je razlika između magije i misterije u njegovoj zbirci pripovedaka ”Priče magije i misterije”