Novo izdanje “Ljubaznih leševa” na Salonu stripa

Prema informacijama objavljenim na blogu The Cult of Ghoul, tokom ovogodišnjeg Salona stripa, koji se održava u beogradskom SKC-u od 29. septembra do 02. oktobra, premijerno će biti predstavljeno novo izdanje grafičke novele “Ljubazni leševi” Zorana Penevskog i Ivice Stevanovića.

Osam godina nakon prvog izdanja, grafičku novelu “Ljubazni leševi” u proširenom i redizajniranom izdanju, na 160 strana u B5 formatu, objaviće novosadska izdavačka kuća Komiko.

“Ljubazni leševi” donose priču o patologu koji pokušava da se snađe sa reformom smrti. Reformu uvodi Vlada, i to njeno Ministarstvo Smrti, koje propisuje nove standarde po pitanju obdukcija, sahrana i komemoracija. Ministarstvo propisuje nove redizajnirane umrlice, sanduke, kao i poželjan izgled leševa. No, jednom forenzičaru na sto počinju da pristižu sasvim nestandardni leševi koji odudaraju od norme propisane u tom totalitarnom sistemu: bez oba bubrega, sa dve slezine i sl.

Scenarista Penevski je jedan od naših najboljih stripskih scenarista i urednika, a vanserijski crtač Stevanović, koji sjajno barata kompjuterskom grafikom, asistent je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Prvih 38 strana novog izdanja ove grafičke novele možete u PDF formatu pronaći na adresi: http://www.datafilehost.com/download-d282d2e9.html