Promocija “O vukovima i senkama” u knjižari Delfi SKC

U četvrtak, 1. septembra, u 19 časova u knjižari Delfi SKC (Kralja Milana 48, ulaz iz Resavske) biće održana promocija romana “O vukovima i senkama” Branislava Jankovića. O knjizi će pored autora govoriti i Dejan Stojiljković, autor romana “Konstantinovo raskršće”. Promociju će voditi PR Lagune Vanja Gavrovski.

“O vukovima i senkama” je paralelna istorija Srbije, i paralelna priča o ljubavi koja spaja pripadnike sukobljenih strana, Senku i Vuka.

U izmaglicama daleke prošlosti, stari bogovi su ostavili ljudima Tajnu na čuvanje i nestali pred hrišćanima. Od tog vremena ne prestaje potraga za drvenom kutijom koja skriva Tajnu i mudrost. Glavni junak romana Sibin Marković-Vuk, penzionisani major srpske vojske je iniciran u Verne, organizaciju koja vekovima čuva drvenu kutiju. Prema njoj aspiracije ima i glavna junakinja, Senka Bogdanović, kao pripadnica antiterorističke organizacije Srpske pravoslavne crkve. U borbi za moćnu posudu koja krije tajnu spoznaje učestvuju i templari, komunisti i neke veoma poznate istorijske ličnosti. Prelomni trenuci srpske istorije u ovom romanu viđeni su očima onih koji su, kroz vekove, dolazili u dodir sa njom. Sveti Sava, princeza Olivera Hrebeljanović, Stevan Sinđelić, Aleksandar Ranković… bili su samo neki od čuvara Tajne.