Novi trejler za “Igre gladi”

Podelite sadržaj:
Novi trejler za film “Igre gladi” (“The Hunger Games”), pojavio se juče na Internetu, pedeset dana uoči premijere filma.

Radnja filma snimanog prema istoimenom hit romanu Suzan Kolins, smeštena je u distopijskoj zemlji Panem, stvorenoj na ruševnim ostacima Severne Amerike. Zemlja je podeljena na dvanaest distrikta kojima brutalno upravlja glavni grad Kapitol. Prestonica distrikte drži u pokornosti, između ostalog, i tako što ih primorava da svake godine organizuju zloglasnu lutriju i izvuku imena po jednog dečaka i devojčice uzrasta između 12 i 18 godina za učešće u “Igrama gladi” – borbi do smrti, koju uživo prenosi televizija.

U jednominutnom trejleru prikazan je momenat kada se Katnis, koju u filmu tumači Dženifer Lorens, dobrovoljno javlja da u igrama nastupi umesto svoje mlađe sestre čije ime je izvučeno na lutriji. Takođe, u trejleru se može nakratko videti panorama živopisnog glavnog grada Panema, a tu su i kratke sekvence koje prikazuju neka od važnijih dešavanja pred početak Igara, kao i nekoliko snimaka sa samog “terena”.

Film “Igre gladi” režira Geri Ros, a pored Dženifer Lorens, uloge tumače: Džoš Hačerson, Liam Hemsvort, Vudi Harelson, Elizabet Benks, Leni Kravic, Donald Satrlend i drugi.

Američka premijera filma zakazana je za 23. mart ove godine.