Boban Knežević o autorskim i izdavačkim planovima

Svakog ponedeljka Dom omladine Beograda je domaćin tribine Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”. Prvo februarsko izdanje tribine održaće se večeras u 19 časova, a gost će biti pisac, izdavač i urednik Boban Knežević.

Knežević je jedan od najznačajnijih domaćih promotera fantastike i pokretač najuticajnijih domaćih periodika u poslednjih dvadeset godina posvećenih žanrovskoj književnosti (“Alef”, “Monolit”, “Znak Sagite”). Urednik je edicija “Znak Sagite” i “Fantastična biblioteka”, te autor više žanrovskih kratkih priča, novela i romana.

Takođe, osnivač je izdavačke kuće Everest Media, pod čijim okriljem su u proteklih par meseci objavljena dva nova broja časopisa “Znak Sagite”, roman sa elementima fantastike “30. februar” Jelene Đurović, kao i dva teorijska rada: “Okvir i retrospektiva” Normana Spinrada i “Mit i tehnologija Rodžera Zelaznija” Mladena Jakovljevića.

Sve to povod je večerašnjeg Kneževićevog gostovanja na tribini Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”, a biće reči i o njegovim budućim autorskim i izdavačkim planovima.

Tribina se održava na prvom spratu beogradskog Doma omladine, a ulaz je slobodan.