Novi trejler za film “Hobit”

HobitPiter Džekson je u julu objavio da će filmsku franšizu “Hobit” činiti tri umesto, kao što je ranije najavljeno, dva filma.

Džekson je prvobitno planirao da svoje viđenje romana Dž.R.R Tolkina pretoči u dva filma “Hobit: Neplanirano putovanje” i “Hobit: Tamo i nazad”, ali je u San Dijegu na “Komik Konu” rekao da ne može da odoli snimanju dodatnog materijala – piše B92.net.

“Tek kada završite snimanje imate priliku da napokon sednete i pogledate kakav ste zapravo film snimili. I to smo baš nedavno uradili. Zadovoljni smo snimljenim i načinom na koji se priča polako sklapa, a sve su to omogućili ekipa i glumci koji su praktično oživeli roman Dž.R.R Tolkina. Sve to donelo je novo pitanje: Da li da iskoristimo ovu priliku i detaljnije ispričamo priču? Odgovor nas kao velikih fanova bio je definitivno da”.

Glasine o trećem filmu pojavile su se tokom “Komik Kona” kada je Džekson izjavio da razmišlja da drugi deo “The Hobbit: There and back again” podeli u dva filma:

“Već smo u pregovorima sa studijom da obavimo neka dodatnja snimanja koja nismo stigli, još nismo sigurni da li će dodatni material biti za treći deo ili će se pojaviti kao produžena verzija drugogo filma. Osim romana koji smo obradili, tu je i 125 dodatnih strana u kojima je Tolkin proširio svet Hobita, a i na to imamo prava”, izajvio je Džekson tada.

Premijera trećeg dela “Hobita” zakazana je za leto 2014. godine, prvi deo “The Hobbit: An unexpected journey” u bisokopima će se pojaviti 14. decembra, dok će “The Hobbit: There and back again” svoju premijeru imati 15. decembra 2013.

Novi trejler za prvi deo filmske adaptacije “Hobita” možete pogledati ovde.