Novi tekstovi za početak novembra

Ovonedeljni noviteti na sajtu Art-Anima su raznovrsniji nego inače. Novim tekstovima su osveženi segmenti sajta koji se tiču eseja, priča i prikaza.

Tekst “Ko će vaskrsnuti fantastiku“ Normana Spinrada govori o teškoj boljci modernog književnog izdavaštva u kome, gotovo po pravilu, prednost objavljivanja dobijaju profitabilnija a ne kvalitetnija dela. Ni žanrovsko izdavaštvo nije imuno na ovaj problem, a Spinrad veoma žučno reaguje na njega, pa se nemojte iznenaditi rečnikom koji povremeno koristi. Norman Spinrad je američki pisac naučne fantastike i čovek koji je u dva navrata bio predsednik Udruženja američkih pisaca naučne fantastike i fentezija (Science Fiction and Fantasy Writers of America) od 1980-1982. i 2000-2001. Objavio je dvadeset dva romana i pet zbirki priča.

Prozni novitet na sajtu je kratka priča Predraga MilojevićaBaba“. Priča prati teškog bolesnika koji tražeći pomoć odlazi u planinu kod stare vidarke.

I na kraju, prikazom koji potpisuje Mirko Grdinić, predstavljamo vam zbirku “Kulin Ban po drugi put“, inspirisanu srednjovekovnom bosanskom državom. Zbirku je priredio Adnadin Jašarević.