Aleksandar Tešić - Koplje svetog Georgija

Novi roman epske fantastike Aleksandra Tešića

Aleksandar Tešić - Koplje Svetog GeorgijaIzdavačka kuća “Portalibris” objavila je novi roman epske fantastike Aleksandra Tešića “Koplje Svetog Georgija”. Ovaj roman čini drugi deo buduće trilogije o Milošu Obiliću i prati njegovo stasavanje u junaka.

Dok se srpsko carstvo pod Urošem Nejakim raspada, vodi se borba za koplje svetog Georgija Pobedonosca koje po legendi daje nepobedivost narodu koji ga poseduje. Priča prati i sudbine glavnih aktera koji su oblikovali istoriju poznog perioda carstva: Vojislava Vojinovića, cara Uroša, carice Jelene, Simeuna Siniše, braće Mrnjavčevića…

Iako je prvobitno planirano da priča o Milošu Obiliću bude ispričana u dve knjige, ona je ipak proširena na tri, jer je Aleksandar Tešić tokom istraživačkog rada došao do izvesnih saznanja koja bacaju novo svetlo ne samo na srpskog junaka, već i na Muratovu smrt, te otkrivaju jedan potpuno zaboravljeni viteški red.

Buduće troknjižje o Milošu Obiliću hronološki će obrazovati uvod u ranije napisanu, popularnu Tešićevu trilogiju epske fantastike “Kosingas”.

Aleksandar Tešić je rođen u Čačku 1961. godine. Detinjstvo je proveo u inostranstvu, gde je i počeo da piše. Studirao je prava, a sada je zaposlen u RTS-u kao prevodilac. Godinama je planinario po Srbiji, nesvesno skupljajući materijale za svoje knjige epske fantastike.

Do sada je objavio romane: “Kosingas – Red zmaja” (2008), “Kosingas – Bezdanj” (2009), “Kosingas – Smrtovanje” (2010), “Zmaj i ždral” (2012) i “Koplje svetog Georgija” (2013).

Njegov prvi roman “Kosingas – Red zmaja” preveden je na engleski jezik i objavljen u izdanju “Portalibrisa”.