Klod Lalumijer - Nokturni

”Nokturni” – priče mračne fantastike Kloda Lalumijera

Nova izdavačka kuća, „Partizanska knjiga“, predstavlja se domaćoj čitalačkoj publici zbirkom kratkih priča „Nokturni“  kanadskog pisca Kloda Lalumijera.

 „Nokturni“ je Lalumijerova treća zbirka, prvobitno zamišljena pod nazivom „Neobične priče o seksu i smrti“ i obuhvata 25 stilski i žanrovski raznovrsnih priča, među kojima se mnoge mogu okarakterisati kao horor ili mračna fantastika.

 „Dobre knjige se, između ostalog, odlikuju i time što čitaoce navode na promenu percepcije stvarnosti, makar ona bila i privremena. Poljuljaju temelje njihovih uverenja, iščaše opšteprihvaćena mišljenja, razbiju predrasude i stave do znanja da će ovaj svet ostati večita nepoznanica koja, uprkos čovekovim naporima usmerenim k njenom spoznavanju, uvek iznova otvara nova, neretko nespoznatljiva polja“ (Nataša Miljković)

Zbirka se objavljuje u saradnji sa Književnom radionicom Rašić, a prevod i predgovor potpisuje Nataša Miljković.

Klod Lalumijer je rođen 1966. godine u Montrealu, u Kanadi. Autor je četiri knjige i više od stotinu priča. Njegova kratka prozna ostvarenja uglavnom su okrenuta mračnoj fantastici. Mnoga od njih adaptirana su za potrebe pozorišta, televizije i stripa. Lalumijerova proza prevođena je na francuski, italijanski, poljski, španski, ruski i srpski jezik. Veb stranica autora: claudepages.info