Niz predavanja Darka Suvina u Beogradu

Jedan od vodećih svetskih teoretičara književnosti, profesor emeritus dr Darko Suvin sa kanadskog Univerziteta Mekgil, u narednih nekoliko dana biće gost beogradskih fakulteta na kojima će održati niz predavanja.

U sredu, 9. maja, s početkom u 17 časova, na Univerzitetu umetnosti (Kosančićeva 29) održaće javno predavanje o naučno-fantastičnoj književnosti “An Approach to Science Fiction: What, Why, How, For Whom?”.

Dan kasnije, u četvrtak 10. maja, u 14 časova, u velikoj bioskopskoj sali Fakulteta dramskih umetnosti, kao vrsni poznavalac dela Bertolta Brehta, Suvin će održati predavanje na temu “Emocije, Breht i empatija naspram simpatije”. Uvodnu reč će održati dr. Ivan Medenica, vanredni profesor Fakulteta dramskih umetnosti, a ulaz na predavanje biće slobodan.

Kao što smo ranije najavili, u ponedeljak, 14. maja u 13.15 časova, na Filološkom fakultetu biće organizovano predstavljanje knjige eseja Darka Suvina “Naučna fantastika, spoznaja, sloboda” (2009). Promocija će biti održana u amfiteatru na petom spratu Filološkog fakulteta (ulaz iz Knez Mihailove 40), a u razgovoru o knjizi učestvovaće: dr Zorica Đergović-Joksimović (Filozofski fakultet, Novi Sad), dr Bojan Jović (Institut za Književnost i umetnost, Beograd), dr Zoran Živković (Filološki fakultet, Beograd) i dr Novica Petrović (Fiolološki fakultet, Beograd).