A.G. Tejlor - Neprijateljska invazija

“Neprijateljska invazija” – treći deo SF serijala za decu i mlade “Meteori”

A.G. Tejlor - Neprijateljska invazijaRoman “Neprijateljska invazija”, treći deo naučnofantastičnog serijala “Meteori” A.G. Tejlora, upravo je objavljen u izdanju izdavačke kuće “Propolis Books“.

Moćna vanzemaljska sila poznata kao Entitet koja je poslala smrtonosni virus na Zemlju spremna je za novi napad, odlučna da konačno i za sva vremena stavi čovečanstvo pod svoju kontrolu.

Virus međutim, nije delovao na sve ljude podjednako razorno, hiljade su pale u komu, a neki, poput Sare i Roberta Vilijams dobili su čak i supermoći. Broj takvih ljudi nije mali. Ipak, supermoći ne koriste svi za dobrobit čovečanstva i pored toga što se bliži trenutak konačnog obračuna sa Entitetom.

Entitet se hrani milijardama duša iz raznih svetova. A da bi mu stala na put, Sara mora posetiti ove čudesne i u svakom smislu nestvarne svetove. U njima je sve himera, i sve obmana, a opet, sve može biti i istina. Na tom putu pomagaće joj njen otac, Danijel, koji već godinu dana spava u specijalnom kovčegu za održavanje života.

Serijal “Meteori” inspirisan je “Marvelovim” stripovima “Iks-Men” i “Spajdermen”, kao i televizijskim serijama kao što su “Heroji” i “Smolvil”. A.G. Tejlor je na ideju za pisanje serijala došao tokom preletanja Australije i suočavanja sa prostranošću i nenaseljenošću ovog kontinenta.

Iako prve tri knjige čine zaokruženu trilogiju, autor najavljuje mogućnost novih nastavaka, ukoliko čitaoci pokažu dovoljno interesovanja.

 

A.G. Tejlor - Neprijateljska invazija