Darko Tuševljaković - Naknadne istine

”Naknadne istine” Darka Tuševljakovića u DOB-u

Redovni tribinski program Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ u ponedeljak 13. novembra biće posvećen predstavljanju nove knjige Darka Tuševljakovića, zbirke priča Naknadne istine. Predstavljanje će biti upriličeno u Maloj sali Doma omladine Beograda s početkom u 19 časova.

Zbirka priča Naknadne istine stiže nakon velikog uspeha prošlogodišnjeg romana Jaz, koji je ušao u uži izbor za NIN-ovu nagradu i zavredio prestižnu Nagradu Evropske unije za književnost.

„Istine“ sadrže dve novele i šest priča, neke objavljivane ranije a neke nove, koje donekle prate opštu temu Jaza – lične razdore i lomove u Srbiji devedesetih godina prošlog veka, ispoljene u nerazrešenoj današnjici, najčešće katalizovane višeznačnim fantastičnim motivom.

Darko Tuševljaković rođen je u Zenici 1978. godine. Od 2002. objavljuje kraću i dužu prozu u raznim domaćim i regionalnim časopisima i antologijama. Godine 2004. dobija nagradu „Lazar Komarčić“ za najbolju novelu, kasnije razrađenu u roman Senka naše želje (2010). Njegova knjiga priča Ljudske vibracije (2013) našla se u najužem krugu za književnu nagradu „Zlatni suncokret“.