Nagrada Politikinog Zabavnika za roman TARAKAN

Nagrada Politikinog Zabavnika za roman TARAKAN

Roman Tarakan Milke Knežević-Ivašković, u izdanju NNK Internacional iz Beograda, ovogodišnji je dobitnik Književne nagrade Politikinog Zabavnika za najbolje delo namenjeno mladima a objavljeno na srpskom jeziku u godini za nama.

Žiri u sastavu: Irena Špadijer, profesor Filološkog fakulteta u Beogradu, akademik Aleksandar Kostić, psiholog, Petar Arbutina, glavni urednik Službenog glasnika, Milorad Milinković, filmski reditelj, i Petar Milatović, u ime Redakcije, jednoglasno je odlučio da nagradu dodeli „romanu koji na poseban način prati odrastanje mladog junaka kroz vešto vođenu priču i priprema ga na suočavanje s onim što ga, odraslog, čeka. Likovi su autentični i psihološki dobro iznijansirani. Na granici između horora i fantastike, Tarakan nudi uzbuđenje do poslednjeg slova…“.

Inače, na ovogodišnjem konkursu prispela su 62 naslova, a u najuži izbor našli su se i knjige: Poziv na bis – Žanka Stokić Gordane Vlajić, Šazbuka Radeta Tanasijevića, Malo-malo pa slon Dejana Aleksića, Osam soba naše slobode Sonje Ćirić i 100 lica stolica Jasminke Petrović.

Nagrada (plaketa i novčani iznos) dobitniku će biti uručeni 25. januara, na Dan Politike.

Nagrada Politikinog Zabavnika za roman Tarakan
Nagrada Politikinog Zabavnika za roman TARAKAN