Kosingas: Buđenje Svarogovo - Aleksandar Tešić

Promocija romana KOSINGAS: BUĐENJE SVAROGOVO u Nišu

Univerzitetska biblioteka „Nikola Tesla“ iz Niša organizuje razgovor sa piscem Aleksandrom Tešićem, autorom serijala epske fantastike „Kosingas“ i promociju njegovog najnovijeg dela pod nazivom Kosingas: Buđenje Svarogovo.

Razgovor će se održati u Svečanoj sali biblioteke, 18. januara 2022. godine s početkom u 18 časova, uz poštovanje aktuelnih epidemioloških mera.

U pretposlednjem nastavku serijala „Kosingas“, Tešić piše o pustolovinama Marka Kraljevića nakon njegovog rastanka sa Gavrilom. Hromi Daba je potučen, ali ne i poražen. On nalazi utočište kod boga Velesa, gospodara Podzemnog sveta, koji zapravo stoji iza cele zavere. Njegov cilj je da vrati divove, prve bogove, da vladaju ljudskim rodom. Iako su mu glavna prepreka Perun, Svetovid, Mokoš i drugi bogovi, Buđenje Svarogovo, kao deo proročanstva Vatre, najavljuje buđenje praoca Svaroga i uništenje svih bogova.

Aleksandar Tešić jedan je od najznačajnijih srpskih pripovedača epske fantastike. Pored trilogije „Kosingas“, napisao je i trilogiju „Miloš Obilić“ i još dva nastavka – Kosingas: Kroz oganj i vodu i Kosingas: Onaj što nauči mrak da sija. Sva ova dela zajedno čine fabularno i hronološko jedinstvo i odigravaju se u istom univerzumu.

Pored spisateljskog rada, Aleksandar Tešić radi i kao prevodilac za RTS, a bavi se i izdavaštvom. Vlasnik je izdavačke kuće Strahor.

Kosingas - Buđenje Svarogovo - Aleksandar Tešić
KOSINGAS -BUĐENJE SVAROGOVO – Aleksandar Tešić