Prstenovi moći

Premijera serije PRSTENOVI MOĆI – na dan Tolkinove smrti

U najskupljoj seriji svih vremena Gospodar prstenova: Prstenovi moći koja je ujedno i prikvel serije romana DŽ. R. R. Tolkina Hobit i Gospodar prstenova vraćamo se u središte Srednje zemlje i pratimo sudbinu ne jednog već dvadeset prstenova moći.

Veruje se da će Prstenovi moći biti najskuplja TV serija svih vremena s budžetom od zapanjujućih milijardu dolara. Premijera prve epizode zakazana je za 2. septembra 2022. godine, datum Tolkinove smrti.

Epska drama intrigantnog naslova Prstenovi moći odvija se za vreme Drugog razdoblja kada su se kalile velike sile, a kraljevstva uzdizale do slave, hiljadama godina pre događaja u Hobitu i Gospodaru prstenova.

„Do sada je publika na ekranu videla samo priču o Jednom prstenu – ali pre svega toga, bilo ih je mnogo… i mi smo uzbuđeni što možemo da podelimo ovu uzbudljivu epsku priču s gledaocima”, najavili su kreatori serije.

Prstenovi moći objedinjuju sve glavne priče Drugog razdoblja Srednje zemlje: kovanje prstenova, uspon mračnog gospodara Saurona, priču o Numenoru tj, kraljevstvu ljudi i Poslednjem savezu vilenjaka i ljudi“, dodali su oni.

U tizeru koji je zaintrigirao poštovaoce blokbastera snimljenih po Tolkinovim knjigama govori se o kovanju dvadeset prstenova moći od kojih su tri namenjena vilenjačkim gospodarima, sedam trvdoglavim patuljcima, devet vladarima ljudske rase dok je samo Jedan prsten imao moć da ih sve kontroliše. Njega je Sauron iskovao u tajnosti.

Tolkinovo Drugo razdoblje počinje proterivanjem mračnog gospodara Morgota, a završava se smrću Saurona, Morgotovog sluge i glavnog negativca u Gospodaru prstenova. Tokom ovog perioda Sauron čija su pohlepa, zlo i glad za moći oblikovali reljef Drugog razdoblja Srednje zemlje uspeo je da sazna lokaciju svih prstenova, osim najmoćnija tri: Narju, Nenju i Vilju. Ova tri prstena koje su posedovali vilenjaci, Sauron nikada nije našao niti posedovao i oni su ostali skriveni do njegovog pada.

Na zvaničnom sajtu navodi se da serije počinje u vreme mira i prati „ansambl likova, poznatih, kao i novih koji se suočavaju sa pojavom novog zla u Srednjoj zemlji“. Od najmračnijih dubina Maglovitih planina, veličanstvenih šuma prestonice vilenjaka Lindona, prelepog ostrvskog kraljevstva Numenor, do najudaljenijih krajeva mape Srednje zemlje, ova kraljevstva i likovi na potpuno nov način oživljavaju Tolkinovu fantaziju o moći, hrabrosti i gubitku.

Filmovi Hobit i Gospodar prstenova u režiji Pitera Džeksona spadaju u najprofitabilnije i najnagrađivanije filmove svih vremena, sa 2,9 milijardi dolara na svetskim blagajnama i 15 Oskara.

Izvor: Sputniknews.com