Teri Bruks - Mač od Šanare

MTV dao zeleno svetlo za ekranizaciju ”Šanare”

Teri Bruks - Mač od ŠanareMTV je sve bliže početku snimanja serije zasnovane na kultnom serijalu epske fantastike “Šanara”. U želji da ponovi uspeh “Igre prestola”, MTV se okrenuo knjiškom serijalu Terija Bruksa, koji, iako uživa veliki ugled među ljubiteljima fantastike, nikad nije ekranizovan.

Planirano je da prva sezona sadrži deset epizoda a radnja bi bila zasnovana na drugoj knjizi serijala, “Vilin kamen od Šanare”. Džonu Fovrou (“Iron Man”) biće povereno mesto reditelja, dok će njegov pomoćnik biti Džonatan Lajbman. Najavljuje se da će jedan od producenata biti i sam pisac “Šanare”, Teri Bruks .

Serijal “Šanara” počeo je da izlazi 1977. kada je Bruks, inspirisan delima Tolkina, objavio roman “Mač od Šanare” (prvi roman epske fantastike koji se našao na listi “Njuork Tajmsa”), nakon čega su usledila još 24 naslova.

Radnja je smeštena u Četiri zemlje u kojima je posle haosa uzrokovanog nuklearnim ratom stvorena civilizacija zasnovana na srednjovekovnim osnovama i upotrebi magije. No, i tom svetu je zapretila opasnost kada se uzdigao moćni i zli čarobnjak Vorlok. Sudbina Četiri zemlje pala je na pleća poslednjeg naslednika loze Šanara, jedinog koji može da upotrebi čarobni mač u korist odbrane od Vorloka.

Knjige iz serijala prodate su u preko dvadeset miliona primeraka širom sveta.