Lov na meteore - Žil Vern

Potražite na kioscima ”Lov na meteore” Žila Verna

Podelite sadržaj:

Povodom obeležavanja 190 godina od rođenja Žila Verna, izdavačka kuća Liber Novus u saradnji sa magazinom Blic Žena objavila je ediciju kojom je obuhvaćeno deset odabranih dela velikog francuskog romanopisca i vizonara.

Svake druge subote u mesecu, od februara do novembra 2018, čitaoci u Srbiji i Bosni i Hercegovini imali su priliku da, zahvaljujući ovom projektu, dođu do vrednih dela klasika pustolovnog žanra po izuzetno pristupačnim cenama.

Edicija je zaokružena 10. novembra naučnofantastičnim romanom sa snažnim elementima satire i društvene kritike Lov na meteore (1901) iz Vernove pozne faze stvaralaštva.

Radnja romana prati dva amaterska astronoma iz malog američkog grada, koji primećuju na nebu novi meteor i svako od njih pokušava da pridobije korist za sebe. Ispostavlja se, pritom, da je meteor od zlata i da je zbog toga izuzetno vredan. Međutim, treći ekscentrični amaterski naučnik, koji je ujedno i pronalazač. stvara uređaj, koji može da navede meteor da padne tamo gde on izabere…

Lov na meteore je jedno od sedam Vernovih ostvarenja objavljenih nakon piščeve smrti. Knjigu je značajno redigovao njegov sin Mišel, naročito u pogledu predstavljanja lika izumitelja, naglašavanja romantičarske pozadine dela i dodavanja četiri poglavlja na postojećih sedamnaest.

Ovo izdanje knjige će na kioscima biti dostupno do 17. novembra po promotivnoj ceni od 249 dinara.

Sve naslovnice knjiga iz edicije posvećene Žilu Vernu - Liber Novus
Sve naslovnice knjiga iz edicije posvećene Žilu Vernu (Liber Novus)