Laguna na Beogradskom sajmu knjiga

“Laguna” priprema obilje iznenađenja na sajamskom štandu

Laguna na Beogradskom sajmu knjigaIzdavačka kuća “Laguna“, kao i uvek kada je u pitanju Beogradski sajam knjiga, za ljubitelje fantastike priprema mnoštvo novih naslova i iznenađenja. Jedno od najvećih svakako će biti novi roman Nila Gejmena “Okean na kraju puteljka” koji je premijerno objavljivanje na engleskom jeziku doživeo pre samo nekoliko meseci. Ništa manje pažnje čitalaca neće pridobiti “Sećanje na svetlost”, završna knjiga kultnog serijala epske fantastike “Točak vremena” preminulog Roberta Džordana; završnicu serijala je prema beleškama i zapisima velikog prethodnika, dovršio mladi i perspektivni Brendon Sanderson. U istom rangu iščekivanja je “Kalibanov rat”, nastavak hit romana “Buđenje nemani” Džejmsa S. A. Korija (pseudonim autorskog tandema kog čine Danijel Abraham i Taj Frenk). Tu je i dvadeset šesta knjiga iz serijala o Disksvetu Terija Pračeta “Kradljivac vremena”, kao i “Poslednji argument kraljeva” Džoa Aberkrombija.
 
Pored novih naslova, “Laguna” priprema i promotivni program u okviru koga će posetioci moći da se druže sa ekskluzivcima ove izdavačke kuće. Među mnogobrojnim piscima koji će tokom Sajma knjiga na štandu “Lagune” potpisivati svoja dela i družiti se sa čitaocima, nemali je broj autora fantastike. U ponedeljak 21. oktobra u terminu od 16 časova za štandom će se naći Nenad Gajić, autor knjiga “Bajka nad bajkama” i “Slovenska mitologija”. Od 17 časova na istom mestu će biti Pavle Zelić autor romana “Peščana hronika”. Od 18 časova Slobodan Vladušić će potpisivati primerke romana “Forward” i “Mi, izbrisani”, a od 19 časova sa čitaocima će se družiti Branislav Janković autor romana “O vukovima i senkama” i “Suze svetog Nikole”.
 
U utorak 22. oktobra zainteresovani posetioci će od 15 časova moći da se druže sa Miomirom Petrovićem autorom romana “Miris mraka”, “Galerijeve vatre”, “Bakarni bubnjevi”, a jedan od najpoznatijih domaćih pisaca fantastike Goran Skrobonja će od 16 časova potpisivati primerke knjiga “Čovek koji je ubio Teslu” i “Sva Teslina deca”.
 
Tačno u podne u četvrtak 24. oktobra najmlađi čitaoci će moći da upoznaju Uroša Petrovića, autora fantastičkih romana “Deca Bestragije”, “Peti leptir”, “Mračne tajne Ginkove ulice”, a u petak 25. oktobra na štandu “Lagune” gostovaće Dejan Stojiljković, koji će potpisivati svoju novu knjigu “Znamenje anđela”, kao i romane “Konstantinovo raskršće” i “Duge noći i crne zastave”.
 
Na ovogodišnjem Sajmu knjiga, “Laguna” će imati dva štanda. Pored glavnog u Hali I na kome će biti organizovana navedena gostovanja pisaca, biće postavljen i štand u Hali IV Beogradskog sajma.