Laguna objavila “Jezu” Megi Stivoter

Megi Stivoter - JEZALaguna je uoči ovogodišnjeg Beogradskog sajma knjiga objavila roman urbane fantastike “Jeza” mlade američke književnice Megi Stivoter. Ovaj roman čini prvi deo trilogije “Vukovi iz Mersi Folsa”. Po objavljivanju, roman je pobrao izuzetno povoljne kritike; do sada je preveden na četrdesetak jezika; pojavio se na listi bestselera Njujork tajmsa; a postoji mogućnost da uskoro dobije i filmsku adaptaciju.

Megi Stivoter je svestrana umetnica, koja se pored pisanja s uspehom bavi muzikom i slikanjem. Diplomirala je istoriju na koledžu Meri Vašington, a o svom književnom radu voli da kaže: “Pišem knjige o vukodlacima i ljubljenju”.

Na našem forumu možete pronaći promotivne materijale vezane za knjigu, kao što su trejler i plejlista pesama koje je Megi slušala dok je pisala “Jezu”. Interesantno je da su trejleri gotovo u potpunosti dela Megi Stivoter, uključujući stopmoušn, aranžman i muziku.

Na sajtu Lagune roman “Jeza” predstavljen je na sledeći način:

Hladnoća
Grejs je provela godine posmatrajući vukove iza svoje kuće.
Jedan žutooki vuk, njen vuk, uzvraća joj pogled. Čini joj se kao da se odavno poznaju ali ne zna zbog čega.

Vrelina
Sem živi dvostrukim životom. Kada je vuk, uvek tiho prati Grejs, devojku koju voli. Ali svake godine, kada se zakratko pretvori u čoveka, nema hrabrosti da joj priđe… Barem je tako bilo do sada.

Jeza
Grejs i Sem nisu želeli da priznaju svoju ljubav, ali kada se ona obznani ne može se poreći. Sem mora da se bori kako bi ostao čovek, a Grejs da ga zadrži, čak i kada to znači da se moraju suočiti sa ožiljcima prošlosti, krhkom sadašnjicom i nemogućom budućnošću.