Konkurs za fantastične priče o prstenu

Konkurs za priče o prstenu – do polovine marta

Podelite sadržaj:

Prsten s one strane snaPolovinom marta ističe rok za prijem literarnih radova na regionalni konkurs za kratku priču o prstenu. Konkurs organizuje Radio Bijelo Polje ispred drugog Regionalnog festivala fantastične književnosti “Refestikon”.

Konkurs je posvećen poznatom piscu iz Bijelog Polja Ćamilu Sijariću u čast 100 godina od njegovog rođenja, kao omaž njegovom liku i delu, te pričama “Rimski prsten” i “Zeleni prsten na vodi”.

Na konkurs se primaju neobjavljene priče iz domena fantastike dužine između 3 i 10 kartica, pisane na jezicima sa srpsko-hrvatskog govornog područja. Poželjno je (ne i obavezno) da priče govore o ljudima i predelima iz crnogorske prošlosti, sadašnjosti ili budućnosti.

Jedan učesnik može poslati samo jedan rad, a tekst treba da bude napisan u word-u. Priču, biografiju i kontakt podatke autora poslati na adresu: refesticon@gmail.com.

Odabrane priče naći će se u zbirci “Prsten s one strane sna”, koja će premijerno biti predstavljena tokom drugog Regionalnog festivala fantastične književnosti “Refesticon” maja ove godine u Bijelom Polju.

Objavljene priče se ne honorarišu.