H.F. Lavkraft

Konkurs za priče i pesme inspirisane Lavkraftovim delima

H.F. LavkraftU martu 2014. godine iz štampe bi trebalo da izađe specijalno, horor izdanje “Emitora” (tzv. Hemitor), glasila Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”. Ovo izdanje biće posvećeno začetniku modernog horora, Hauardu Filipsu Lavkraftu, a činiće ga priče i pesme domaćih autora inspirisane delima ovog američkog pisca.

Tim povodom Društvo “Lazar Komarčić” raspisuje literarni konkurs za priče i pesme u duhu Lavkrafotvog stvaralaštva. Organizatori napominju da se ne traže puke fanovske priče, već da se od autora očekuju radovi kojima se pokušava uhvatiti duh Lavkraftovih dela. Kao svojevrsna pomoć tj. vodilja autorima, preporučuju se brojne antologije tzv. lavkraftovskih priča, u kojima se može videti kako su se već iskusni strani pisci snašli sa identičnim zadatkom; jedna od boljih antologija je “Cthulhu 2000”, koju je priredio Džim Tarner (Jim Turner).

U propozicijama konkursa, ističe se da autori mogu uzeti učešće samo jednom pričom i jednom pesmom, a dužina priča je ograničena na 20.000 slovnih mesta (računajući i razmake).

Radovi se šalju na adresu hemitor@yahoo.com. Rok za slanje je 01. februar 2014. godine, a zajedno sa radovima, u zasebnom prilogu, potrebno je poslati i kratku biografiju.

Priče i pesme ne smeju biti ranije objavljivane u bilo kom obliku.