Književni program zaječarskog Festivala fantastike

Festival fantastike ZaječarČetvrto izdanje zaječarskog Festivala fantastike biće održano u petak i subotu 28. i 29. septembra u Omladinskom centru Zaječar.

Svečano otvaranje Festivala održaće se u petak u 20 časova, a odmah po otvaranju publici će se predstaviti brojni gosti, među kojima zapaženo mesto zauzimaju pisci i izdavači.

Program posvećen književnoj fantastici otvoriće predstavljanje literarnog konkursa društva “Lazar Komarčić” i zbirke priča “Anomalija”, o kojima će govoriti predsednik društva, Žarko Milićević.

Milićević će zajedno sa Spomenkom Stefanović učestvovati i u promociji jednog od najnovijih naslova izdavačke kuće “Tardis”, romanu “Legende o nestanku” Mirjane Detelić.

A književni blok prve večeri festivala zatvoriće pisac Goran Skrobonja, koji će zaječarskoj publici predstaviti ekskluzivce izdavačke kuće “Paladin”, slavne britanske pisce fantastike Kima Njumena i Ijana Mekdonalda.

Književni program druge festivalske večeri počeće u subotu u 20 časova, promocijom izdavačke kuće “Tardis”. Akcenat književne večeri biće stavljen na dela poznatog srpskog pisca fantastike Ilije Bakića: “Jesen skupljača”, “Nastaviće se…” i “LED”. Takođe, biće reči i o delima veoma zapaženog zaječarskog autora, Olivera Jovanovića, čiji novi roman “Votum” uskoro treba da izađe iz štampe upravo u izdanju “Tardisa”. Pored Bakića i Jovanovića, na promociji će govoriti vlasnica beogradske izdavačke kuće Spomenka Stefanović.

Sasvim prikladno, za kasne večernje sate ostavljena je promocija luksuzno opremljene zbirke priča klasika horor književnosti H.F. Lavkrafta “Nekronomikon”. O knjizi će govoriti priređivač, prvi srpski doktor horor književnosti, Dejan Ognjanović.

Pored književnog dela programa, zaječarski Festival fantastike će činiti bogat filmski program, prateća izložba, berza knjiga i filmova, kao i board games turnir.