Promocija romana

Izuzetna poseta promocije SF romana “Zovite ju Zemlja”

Promocija romana Velika dvorana Gradske biblioteke u Slavonskom Brodu bila je premala da primi sve ljubitelje pisane reči koji su imali želju da u utorak naveče prisustvuju predstavljanju naučnofantastičnog romana “Zovite ju Zemlja” pisca i profesora fizike Ivana Lutza.

Roman je nedavno objavljen u izdanju beogradske izdavačke kuće “Čarobna knjiga“, a u Hrvatskoj je za sada dostupan samo preko sajta “Superknjižara“. Ipak, na promociji je i sam autor bio iznenađen interesovanjem i potražnjom za romanom, budući da su svi primerci koje je doneo bili razgrabljeni u svega par minuta. 

O samom romanu, Ivan Lutz je rekao: “U svojoj knjizi iskazujem ljutnju prema Zemljanima jer ne čuvaju planetu na kojoj žive i opisujem jedan scenario – šta bi se Zemlji moglo dogoditi u budućnosti ukoliko nastavimo da se ponašamo ovako kako se ponašamo”.

Tokom izlaganja, Lutz se osvrnuo i na hrvatsko izdavaštvo za koje je rekao da nema sluha za nove autore koji pokušavaju da se probiju na književnu scenu. Tom prilikom se zahvalio “Čarobnoj knjizi” na pruženoj prilici i tretmanu koji je doživeo.

Nikola Petaković, urednik iz “Čarobne knjige”, istakao je da iz romana “Zovite ju Zemlja” proizlazi izmaštani svet u kojem Ivan živi, kao i da se roman čita u dahu.

Zaključak ove književne večeri bio je da izuzetno velika posećenost promocije govori da interesovanje za naučnu fantastiku još uvek itekako postoji u Slavonskom Brodu, i da je SF živ žanr koji ima svoju budućnost.