Izdavačima fantastike nagrade 18. Salona knjige i grafike u Pirotu

Pretposlednjeg dana ovogodišnje pirotskog Salona knjige i grafike, u subotu 18. februara uručene su nagrade najuspešnijim izdavačima.

Žiri za dodelu sajamskih priznanja u sastavu Nadica Kostić, dr Suzana Jovanović, Ljubiša Ćirić i Aleksandar Šarović odlučio se da nagradi čak tri izdavačke kuće koje neguju fantastičnu književnost – Lagunu, Strahor i Algoritam.

Laguni je dodeljena nagrada „Šara“ za najbolji estetsko-tehnološki tretman knjige „Trinaesti zec i Svevideće oko“ autorke Tanje del Rio.

Nagradu „Loza“ za najbolje pojedinačno izdanje koje afirmiše knjigu u užem ili širem smislu, ove godine su podelila dva izdavača – Algoritam, izdavač poznat po vrhunskim istorijskim knjigama, naučnoj fantastici i beletristici, i Strahor mlada izdavačka kuća posvećena prvenstveno epskoj fantastici.

Među nagrađenima se našla i izdavačka kuća Pčelica koja je zavredila nagradu „Sveti Trifun“ za kompletnu produkciju kao doprinos književnosti, umetnosti i nauci.

Ovogodišnji Salon knjige i grafike u Pirotu organizovali su Dom kulture Pirot u saradnji sa Narodnom bibliotekom i Sportskim centrom a pod pokroviteljstvom grada Pirota.