Stiven King i Džej Džej Abrams

Džej Džej Abrams i Stiven King pripremaju TV seriju ’’Kasl Rok’’

Objavljen je prvi tizer trejler za „Kasl Rok“ (Castle Rock) novu originalnu Hulu seriju inspirisanu istoimenim izmišljenim mestom iz proznog stvaralaštva Stivena Kinga.

Slavnog pisca će rad na ovom projektu ponovo zbližiti sa producentom, režiserom i scenaristom Džej Džej Abramsom, s kojim je imao uspešnu saradnju tokom rada na adaptaciji romana „Dalas ’63“ (11.22.63).

Kasl Rok je izmišljeno geografsko i topografsko mesto, stecište raznih misterioznih događaja, u koje je King smestio radnju pojedinih svojih kratkih priča, novela i romana.

Kralj horora ovo fiktivno mesto prvi put spominje 1979. godine u romanu „Mrtva zona“ (The Dead Zone), zatim u romanu „Kudžo“ (Kujo) iz 1982. godine, nizu kratkih priča i novela, da bi ga ponovo oživeo u romanima „Doctor Slip“ (Doctor Sleep) iz 2013. i „Buđenje“ (Revival) iz 2014. godine.

Buduća serija „Kasl Rok“, koja se najavljuje kao antologijska, trebalo bi da oživi karaktere i teme koje su predstavljene u pomenutim proznim ostvarenjima.

Planirano je da serija obuhvati nekoliko sezona, a njena posebna specifičnost ogledaće se u tome što će svaka sezona doneti novu priču s novim likovima. Različite sezone će se, međutim, u pojedinim momentima međusobno preplitati.

Stiven King je povodom ovog projekta objavio na Tweeter-u: „Džej Džej Abrams i ja želimo da vas povedemo na putovanje kroz Kasl Rok. Uskoro. Da, budite uplašeni!“

Još uvek nije poznat datum početka emitovanja serije.