Stevan Šarčević i Darko Savić - Kolevkine hronike

Iz štampe izašao SF/EF roman ”Kolevkine hronike”

Podelite sadržaj:

U izdanju Argus Books & Magazines, upravo je objavljen roman „Kolevkine hronike“ Stevana Šarčevića i Darka Savića. Reč je o delu u kome se naučna fantastika prepliće sa epskom fantastikom baziranom na srpskoj i slovenskoj mitologiji.

Radnja romana prikazuje svet koji je nakon nuklearnog holokausta doslovno vraćen u srednji vek. Ali pre uništenja zemaljske civilizacije, više generacijskih svemirskih brodova otposlato je u nepoznate dubine svemira.

Dok na Zemlji i u hiljadugodišnjem Carstvu traje bespoštedni rat, potomci pripadnika ljudske vrste koji su se otisnuli u dubine svemira, pronalaze način da svoje duše pošalju nazad na ishodišnu planetu.

Stevan Šarčević rođen je u Subotici 1962. godine gde živi i radi. Zastupljen je u brojnim zbirkama priča, štampanim i elektronskim časopisima. Sarađivao je sa Milivojem Anđelkovićem na projektu „Naseljavanje Viz@ntije“, autor je zbirke poezije „Na tragu svetlosti“ (2013), ko-autor je romana „Sam, ispod šljive“ (2013), autor romana „Kaurinova kletva“ (2013) i zbirke priča „Dolazak tame“ (2014).

Darko Savić je rođen 1984. godine u Zvorniku. Od rane mladosti, ljubitelj je dela Isaka Asimova, Artura Klarka, Filipa K. Dika i drugih velikana naučne fantastike. Prve literarne korake načinio je u okviru književne radionice Znak Sagite. Njegov književni opus čine uglavnom kratke priče. Roman „Kolevkine hronike“ njegov je prvenac i čini krunu dosadašnjeg rada.