En Rajs - Intervju sa vampirom

INTERVJU SA VAMPIROM kao TV serija

Podelite sadržaj:

Posle dugogodišnjih pokušaja da dela američke književnice En Rajs stignu na male ekrane, kablovska mreža AMC naručila je snimanje nove adaptacije kultnog romana Intervju sa vampirom iz 1976 – prenose Novosti.

Serija od osam epizoda trebalo bi da bude premijerno emitovana na AMC, kao i na striming platformi AMC Plus, sledeće godine. Još nije održana audicija, te nije poznato koji glumci će dočarati likove vampira Lestata i Luja.

U hororu iz 1994, zasnovanom upravo na ovoj knjizi, glavne junake tumačili su Tom Kruz i Bred Pit, uz Kirsten Danst, Antonija Banderasa, Helen Makrori, Kristijana Slejtera… Film prati vampira Lestata, koji živi u reci krvi nužnoj za njegovo postojanje. Kada poželi, on svojim žrtvama daruje večni život htele one ili ne. U Lestatov život krajem 18. veka ulazi Luj, koji je skrhan zbog gubitka žene i ćerke.

Iako Luj postaje besmrtan, pokušava da spreči bezdušnog Lestata u neumoljivom uništavanju ljudi. Dvesta godina kasnije, u San Francisku, Luj je odlučio da svoju vampirsku priču o želji, ljubavi, strahu i ekstazi ispriča mladom novinaru. Ovaj razgovor postao je poznat kao „Intervju sa vampirom“.

Izgleda da je nova serija samo početak nastanka „vampirskog sveta“ jer su AMC i njihov studio, u maju, prošle godine, sa autorkom ugovorili prava na ekranizaciju knjiga iz serijala „Vampirske hronike“ i „Život Mejfer veštica“. Dogovor obuhvata 18 naslova, koji su prodati u više od 150 miliona primeraka širom sveta. Filmski producent Mark Džonson, biće ne samo izvršni producent serije Intervju sa vampirom, nego će pretvoriti celu kolekciju „vampirskih“ knjiga u prošireni univerzum serija.

„Izazov prilagođavanja revolucionarnog i neizmerno ubedljivog rada En Rajs za televiziju je zastrašujuće i uzbudljivo. Verujem da smo spremni da se izborimo sa ovim izazovom i da oduševimo, kako verne obožavaoce En Rajs tako i gledaoce koji će tek sada otkriti njeno delo“, rekao je Džonson.

Scenario serije potpisuje Rolin Džouns, koji će biti i šouraner i izvršni producent.

„Ožalošćena majka i izvanredna spisateljica započela je 1973. ono što će postati najbolji vampirski roman ikada napisan. Skoro pola veka kasnije, znamo šta se od nas očekuje i koliko ova knjiga i one koje slede znače njihovim brojnim čitaocima. Luj i Lestat izlaze iz skrovišta i jedva čekamo da ih ponovo spojimo sa vama“, najavio je Džouns.

U stvaranju svih serija će kao izvršni producenti i konsultanti pomagati i sama En Rajs, kao i njen sin, pisac Kristofer Rajs.