Ijan Mekdonald krajem oktobra u Beogradu

Ijan MekdonaldJedan od najpoznatijih britanskih pisaca fantastike i dobitnik najvećih svetskih priznanja za književnost iz oblasti fantastičkog žanra, Ijan Mekdonald, posetiće Beograd između 28. i 31. oktobra ove godine, tokom održavanja Beogradskog sajma knjiga.

Gostovanje uglednog pisca u srpskoj prestonici organizuje izdavačka kuća Paladin koja poseduje prava na objavljivanje njegovih dela za srpsko tržište. Do sada su u okviru pomenute izdavačke kuće objavljena dva romana britanskog pisca: “Bespuće” i “Brazil”,  a do kraja godine u planu je objavljivanje romana “Nekrovil” i zbirke priča “Knjiga izgubljenih snova”, koju je priredio vlasnik i urednik Paladina, Goran Skrobonja.

Prema Skrobonjinim rečima, Mekdonaldovo gostovanje u Beogradu biće izvanredna prilika da promoviše svoju “ekskluzivnu srpsku” zbirku, potpisuje knjige i održi malo predavanje zainteresovanim fanovima SF-a i dobre književnosti.

Tačan raspored aktivnosti biće poznat uskoro, ali ono što je sada sigurno je da će Mekdonald na Beogradskom sajmu knjiga predstaviti zbirku “Knjiga izgubljenih snova” i da će potpisivati knjige u knjižari Delfi u Studentskom kulturnom centru.