Novi roman Gorana Skrobonje izašao iz štampe

Goran Skrobonja - Čovek koji je ubio TesluIz štampe je izašao novi roman Gorana Skrobonje “Čovek koji je ubio Teslu”. Na preko 470 strana, koliko sadrži ova knjiga, buduće čitaoce očekuje priča o svetu 20. veka bitno drugačijem od onog kakvog poznajemo, sa Teslom u Srbiji i Srbijom kao važnim političkim činiocem na globalnom nivou. Na sajtu izdavačkog preduzeća Laguna, koje stoji iza objavljivanja Skrobonjinog romana, o knjizi piše sledeće:

Ovo nije roman o Tesli – ovo je roman sa Teslom. Isto tako, ovo je i roman o smaku sveta i o tome koliko nauka može biti opasna.

Mladi Teslin asistent Jevrem Radivojević, odan fantastici, tehnici i apsintu, nije bio svestan da će ga put u laboratoriju odvesti do najvećih tajni univerzuma, niti kakvu će ulogu revolver Eni Okli koji je dobio na poklon od Bufalo Bila odigrati u tragičnoj smrti Nikole Tesle.

Zanimljivost fikcije Gorana Skrobonje u romanu Čovek koji je ubio Teslu nije samo u tome što je Tesline laboratorije smestio u Beograd, niti zbog toga što se tu sreću Lenjin, Mata Hari, Apis, Lazar Komarčić, Jovan Skerlić, kraljevi i princeze, pokojnici i savremenici, već u tome što je iz početka stvorio jedan sasvim drukčiji svet, na osnovama biografija realnih ličnosti, ali i na osnovama apokaliptičnih vizija, u kome se granice između života pomeraju u pravcu fantastičnih obrta i prevrata od čijeg ishoda zavisi sudbina čovečanstva.