Stiven King

Sve priče iz Kingove zbirke IF IT BLEEDS doživeće ekranizaciju

Stiven King je u aprilu ove godine objavio svoju novu knjigu If It Bleeds. Reč je o zbirci koju čine četiri novele: Mr Harrigan’s Phone, Rat, The Life of Chuck i If It Bleeds. Već sada postoje ozbiljni planovi za ekranizacije tri, dok se šuška da bi HBO mogao da pristupi snimanju adaptacije i četvrte novele.

Za ekranizaciju Mr Harrigan’s Phone prava je otkupio Netflix. Novela govori o mladiću i starom milijarderu, koje vezuje starčev prvi iPhone. Kada starac umre, mladić otkriva da može da ostvari komunikaciju sa pokojnim poznanikom ostavljajući govornu poštu na iPhone-u.

Za filmsku adaptaciju novele Rat veoma je zainteresovan Ben Stiler, koji uz posao producenta, želi da uradi režiju filma, ali i da tumači glavnu ulogu. Ova novela prati frustriranog pisca po imenu Dru Larson koji odlazi u staru porodičnu kolibu u šumi, kako bi napisao vestern roman. U toku nevremena, on pravi faustovsku pogodbu sa pacovom, ne bi li se rešio spisateljske blokade.

Producentska kuća Darena Aronofskog, Protozoa, priprema adaptaciju novele Life of Chuck. Novelu čine tri celine koje pripovedaju životnu priču računovođe Čarsla Kranca, ali unazad. Storija počinje u trenutku računovođine smrti u 39. godini izazvane tumorom na mozgu, a završava se njegovim detinjstvom u, navodno, ukletoj kući.

A prema glasinama koje kruže društvenim mrežama, za adaptaciju naslovne novele If It Bleeds zainteresovan je HBO, što ne bi bilo nimalo čudno jer navedena novela predstavlja zasebni nastavak romana Autsajder, prema kome je upravo HBO ranije uradio desetodelnu mini-seriju.

Novela prati privatnu detektivku Holi Gibni, koja gledajući vesti o bombaškom napadu u jednoj školi, primećuje nešto neobično u vezi sa izveštačem Četom Ondovskim. Uz malo istraživačkog napora, ona dolazi do saznanja da nije slučajno što Ondovski redovno prvi stiže na mesta stravičnih zločina, i počinje da sumnja da novinar možda namerno izaziva zlodela.

if it bleeds - stephen king
IF IT BLEEDS – Stiven King