Ickabog - Džoana K. Rouling

ICKABOG – nova knjiga Džoan Rouling besplatno na internetu

Džoan K. Rouling, autorka serijala o Hariju Poteru, najavila je da će svoju novu knjigu za decu, Ickabog, objaviti onlajn za besplatno za preuzimanje. Prva dva poglavlja objavljena su danas, a naredna će se pojavljivati svakog vikenda do 10. jula.

Autorka serijala o najpoznatijem dečaku čarobnjaku na svetu, Dž. K. Rouling (54) rekla je da objavljivanjem knjige Ickabog želi da pomogne deci koja borave u izolaciji zbog pandemije da se zabave, kao i onima koji idu u školu, piše britanski „Indipendent“.
Roulingova je rekla fanovima i da neće morati da se registruju da bi pristupili knjizi. Umesto toga, Ickabog će biti dostupan na novom sajtu.

Autorka je na društvenim mrežama navela da je nameravala da objavi Ickabog odmah nakon prve knjige o Hariju Poteru, ali da se, kada je serijal postigao uspeh, odlučila da se posveti pisanju za odrasle. Rukopis je stajao u kutiji sve „do pre nekoliko nedelja“, i sve donedavno su jedine osobe koje su čule priču bile njeno dvoje mlađe dece.

Roulingova je, navodeći da će svakog vikenda do 10. jula objavljivati po dva do tri poglavlja, pozvala i ljubitelje njenih knjiga da ilustruju Ickabog, a ilustracije će biti uključene u knjigu čije objavljivanje je planirano za novembar.

„Predlagaću poneku ideju za ilustracije kako budemo odmicali, ali niko ne bi trebalo da se ustručava zbog mojih ideja. Pustite mašti na volju“, poručila je Džoan Rouling.

Sav novac od prodaje knjige, navode britanski mediji, namenjen je za projekte i organizacije ugrožene pandemijom koronavirusa.

Izvor: Nova.rs