Fantastika na Zapadnom Balkanu

Fantastika na Zapadnom Balkanu – tema onlajn panela

Rumunski klub ljubitelja fantastike „Galaksi 42” iz Temišvara, organizuje prvu Međunarodnu onlajn panel diskusiju o fantastici koja će se održati putem „Zum” aplikacije, 28. maja od 18 časova.

Tema panela na kome će učestvovati predstavnici sedam država je „Naučna fantastika i fentezi danas na Zapadnom Balkanu”. Darius Hupov, organizator događaja, ističe da je cilj povezivanje organizatora, pisaca i ljubitelja fantastike iz Rumunije i država bivše Jugoslavije, sa kojima je već ostvario saradnju na Regionalnom festivalu fantastične književnosti „Refestikon” u Bijelom Polju.

„Predstavnik svake države će govoriti o trenutnom stanju naučne i epske fantastike, književnim ostvarenjima, udruženjima, konvencijama i festivalima, nakon čega će uslediti pitanja i diskusija“, navodi Hupov.

On je napomenuo da je ovo javni događaj i pozvao sve ljubitelje fantastike da se pridruže.

Učesnici ove onlajn panel diskusije biće: Alma Zornić iz Bosne i Hercegovine, Miloš Petrik iz Srbije, Antonija Mežnarić i Igor Rendić iz Hrvatske, Bojan Ekselenski iz Slovenije, Andrijana Rabrenović i Dragić Rabrenović iz Crne Gore i Dimitrij Mihajlovski iz Severne Makedonije.

Svi zainteresovani se mogu pridružiti panel diskusiji na linku:
Meeting ID: 854 5692 8191
Password: SFFWB

Izvori: Dan / Refestikon

Fantastika na Zapadnom Balkanu