To - Stiven King

Horor film ”To” od večeras u domaćim bioskopima

Premijerne projekcije nove filmske adaptacije romana „To“ Stivena Kinga u Srbiji će biti upriličene 06. septembra od 20 časova u bioskopima Cineplexx UŠĆE Shopping Center, Cineplexx BIG Beograd, Cineplexx Delta City (Beograd), Cineplexx N (Niš) i Cineplexx Kragujevac Plaza (Kragujevac).

Roman „To“ jedan je od najambicioznijih Kingovih poduhvata i jedno od najpoznatijih književnih horor ostvarenja uopšte, a donosi priču o strahu, hrabrosti i dečijem prijateljstvu. Priča prati grupu odvažne dece koja se upušta u borbu sa demonskom silom oličenom u klovnu Penivajzu, odgovornom za ubistvo i nestanak mališana u njihovom malom gradu. Klovn snagu dobija iz straha svojih žrtava. On ima sposobnost da uđe u njihovu psihu, da iz njih izvuče najgora sećanja i da ih prati i mentalno zlostavlja pre nego što ih konačno ubije.

Glavne uloge u filmu tumače: Bil Skarsgor, Džejdan Liberhar, Džeremi Rej Tejlor, Sofija Lilis.

Ovo je prvi od dva filma kojima reditelj Endi Musketi oslikava izvorno dvodelnu Kingovu storiju. Prvi film se odnosi na zastrašujuća iskustva dece iz 1989. godine a drugi prati život istih junaka tri decenije kasnije.