“Hobit” i zvanično kao filmska trilogija

Piter DžeksonRežiser Piter Džekson objavio je danas da je postigao dogovor sa producentskim kućama o snimanju i trećeg dela filma “Hobit” prema istoimenom romanu Džona R.R. Tolkina, prenosi “MTV news”.

Kako je novozelandski reditelj objavio na svojoj Fejsbuk strani, treći deo će sadržati neiskorišćeni materijal iz priloga koji se nalaze u “Povratku kralja”, trećoj knjizi trilogije “Gospodara prstenova”, kao i drugih njegovih priča koje su povezane sa avanturama Bilba Baginsa.

“Tek na kraju snimanja dobijate priliku da sednete i pogledate film koji ste stvorili. Nedavno smo Fren (Volš), Fil (Bojens) i ja prvi put gledali nemontirani prvi film i veliki deo drugog. Bili smo veoma zadovoljni načinom na koji smo sklopili priču, a  naročito jačinom likova i postavom glumaca koji su ih oživeli. Iz toga je proisteklo jedno jednostavno pitanje: Da li da iskoristimo ovu šansu da ispričamo još nešto o toj priči? Iz perspektive nas kao filmskih stvaralaca i obožavalaca, odgovor je ‘da’. Znamo u kojoj meri bi priča o Bilbu Baginsu, čarobnjaku Gandalfu, patuljcima iz Erebora, uzdizanju Saurona, bici za Dol Guldur ostala neispričana, ukoliko ne bismo iskoristili ovu šansu”, naveo je Džekson u saopštenju.

“Bogatstvo priče iz ‘Hobita’ kao i povezanih delova iz priloga u ‘Gospodaru prstenova’ omogućiće nam da ispričamo celu priču o Bilbovim avanturama i ulozi koju je imao u opasnoj i uvek uzbudljivoj istoriji Srednje zemlje. Zato ću, bez daljeg odlaganja, u ime producentskih kuća ‘New Line Cinema’, ‘Warner Bros. Pictures’, ‘Metro-Goldwyn-Mayer’ i ‘Wingnut Films’ i cele glumačke i filmske ekipe objaviti da će dva filma postati tri. Bilo je ovo zaista neočekivano putovanje i, rečima profesora Tolkina, ‘priča koja je pričanjem porasla'”, istakao je on.

Prvi deo “Hobita” u bioskope stiže u decembru ove godine, drugi deo godinu dana kasnije, a treći bi trebalo da stigne na leto 2014. godine.