Hari Poter i ukleto dete

”Hari Poter i ukleto dete” nastavak priče 19 godina kasnije

Predstava „Hari Poter i ukleto dete“, koja će početi da se igra na leto iduće godine u londonskom Vest Endu, biće nastavak priče o slavnom čarobnjaku.

Fokusirana na Harija i njegovog mlađeg sina, Albusa Severusa, radnja ove pozorišne drame, koju fanovi slavnog čarobnjaka iščekuju sa nestrpljenjem, biće smeštena 19 godina od poslednjeg zapleta romana „Hari Poter i relikvije smrti“ – javlja Tanjug.

I dok se Hari bori s prošlošću, koja ga i dalje proganja, njegov sin Albus mora da se nosi sa porodičnim nasleđem koje nikada nije priželjkivao. U večitom preplitanju prošlosti i sadašnjosti, otac i sin spoznaju neugodnu istinu: da se ono najmračnije ponekad javlja tamo gde ga najmanje očekujemo.

Na tek objavljenom plakatu predstave, čija je premijera zakazana za 30. maj 2016. u londonskom Palas teatru, prikazan je dečak sklupčan u gnezdu.

Detalji o kastingu još nisu objavljeni, ali se već zna da će se 30 glumaca pojaviti na sceni. Prema pisanju „Gardijana“, predstava će biti podeljena u dva dela koja će moći da se pogledaju jedan za drugim ili u odvojenim danima.

„Priča je nastala samo zato što je prava grupa ljudi došla do briljantne ideje kako da se Hari Poter predstavi na sceni“, kazala je autorka čuvene čarobnjačke sage Džoana Rouling.

„Uverena sam da će publika jednom kada vidi predstavu ’Hari Poter i ukleto dete’ shvatiti zašto smo odlučili da priču ispričamo baš na ovakav način“, dodala je ona.

Poster za predstavu Harry Potter and Cursed Child
Poster za predstavu Harry Potter and Cursed Child