Nebojša Petković - Poslednji grad: Rat

Stiže drugi deo serijala ”Poslednji grad” Nebojše Petkovića

Prema najavama izdavačke kuće Portalibris, u nedelju 24. oktobra bi trebalo da iz štampe izađe novi roman Nebojše Petkovića – „Rat“. Reč je o drugom delu epskofantastične trilogije „Poslednji grad“.

Radnja serijala se odvija u postapokaliptičkom svetu, pedesetak godina nakon devastirajućeg rata koji je čovečanstvo bukvalno gurnuo u mračni srednji vek. U surovim uslovima, ljudi pokušavaju da opstanu razapeti između bede i nemaštine s jedne strane i razularenih ratničkih klanova sa druge.

Glavni junak romana je jedanaestogodišnji dečak, Vuk, čiji se život u potpunosti menja nakon što saznaje da negde na rubnom području poznatog sveta postoji jedan tajanstveni grad, u kome su sačuvane tekovine ranijih vremena i naprednog, starog sveta. Užasna tragedija koja će nedugo potom zadesiti dečakovo selo, kao i čudnovati san, podstaći će ga da krene u opasnu potragu za ovim legendarnim mestom.

U romanu „Rat“  Vuk i njegov ranjeni saputnik pronalaze nedostajuću stranicu Jerovilovog dnevnika neophodnu da se otkrije pravi put do Poslednjeg grada. Uskoro će se dvojici saputnika i prijatelja otvoriti jedan novi svet kakav niko od njih do tada nije upoznao. Svet pred kojim ne mogu da ostanu ravnodušni i koji će ih promeniti, svakog na svoj način. Dok stupaju u njega, onaj stari koji ostavljaju za sobom ponovo ulazi u rat. Ovaj put konačni. Do istrebljenja jednog od dva najmoćnija klana.

Oba romana iz serijala „Poslednji grad“ biće dostupna na Beogradskom sajmu knjiga na štandu Portalibrisa po povlašćenim cenama. A autor serijala će potpisivati primerke knjiga i družiti se sa posetiocima na štandu Portalibrisa, svakog sajamskog dana posle 17 časova.

Nebojša Petković (1975) je završio arhitekturu kojom se i profesionalno bavi. Pisanje je hobi i strast koju praktikuje još od srednje škole, sa prekidima zbog drugih profesionalnih izbora i obaveza. Kratke priče objavljuje u elektronskim časopisima Black Sheep i Kreativni magazin, a jedno njegovo kratko prozno ostvarenje zastupljeno je i u elektronskoj zbirci novogodišnjih horor priča „Nešto diše u mojoj torti III“. Živi i radi u Beogradu.