Fantastične zveri - Grindelvaldovi zločini

”Fantastične zveri: Grindelvaldovi zločini” – originalni scenario

Podelite sadržaj:

Novi ciklus priča iz univerzuma čarobnjačkog sveta Džoan K. Rouling započet originalnim scenarijem za film Fantastične zveri i gde ih naći, nastavlja se scenarijem za Fantastične zveri: Grindelvaldovi zločini.

Po ovom scenariju snimljen je blokbaster u kojem dobitnik Oskara Edi Redmejn glumi Salamandera Skamandera.

Radnja priče, koja otkriva novo poglavlje u čarobnjačkom svetu Dž.K.Rouling, smeštena je u 1927. godinu, nekoliko meseci pošto je Salamander Skamander pomogao da se raskrinka i zarobi ozloglašeni mračni čarobnjak Gelert Grindenvald.

Ali, ostvarivši svoje pretnje, Grindelvald beži iz pritvora i počinje da okuplja svoje sledbenike, koji uglavnom i ne slute njegov pravi cilj: da uspostavi strahovladu čistokrvnih čarobnjaka nad svim ostalim nemagijskim bićima.

Trudeći se da osujeti Grindelvaldove planove, Albus Dambldor regrutuje Salamandera, svog nekadašnjeg učenika s Hogvortsa, koji ponovo prihvata da mu pomogne, nesvestan predstojećih opasnosti.

Dok u čarobnjačkom svetu vlada sve veći razdor, čak i najbliži prijatelji i porodica moraće da odaberu strane, a ljubav i odanost biće na iskušenju.

Zahvaljujući ažurnosti izdavačke kuće Čarobna knjiga, originalni scenario za film Fantastične zveri: Grindelvaldovi zločini pojavio se na srpskom jeziku u knjiškom obliku samo mesec i po dana nakon svetske premijere filma.

Prevod su uradili prevodioci originalnog serijala o Hariju Poteru, Draško Roganović i Vesna Roganović.