“Grad tajni” predstavljen u Tašmajdanskim pećinama

Podelite sadržaj:

U sredu 30. novembra u Tašmajdanskim pećinama održana je promocija romana “Grad tajni” novinara Zorana Lj. Nikolića.

Autor istraživačkih knjiga “Beograd ispod Beograda”,”Masonski simboli u Beogradu” i “Tajne Novog Beograda”, svoj prvi roman takođe je posvetio glavnom gradu Srbije, koji je, ako se uzme u obzir Vinčanska kultura, jedan od najstarijih gradova u Evropi.

Junaci “Grada tajni” krenuli su u potragu za grobom Atile Hunskog. Kao i svaka potraga za izgubljenim blagom, njihova ekspedicija bila je tipična avantura onih koji ne umeju da shvate traganje, ali su željni, kao i cela zapadna civilizacija, nekakvog naglog i neutemeljenog uspeha i bogatsva preko noći.

Tokom istraživanja junaci romana shvataju da su tajne mnogo ozbiljnije. Uviru u iskren, pravi povratak, kako sebi samima, tako i u prošlost naroda i grada kojem pripadaju. Prolaze kroz avanturu dok se nalaze u tunelu ispod Save, u tajnoj prostoriji gde se rađala počivša Jugoslavija, ispod obredne masonske prostorije ispod Spomenika Neznanom Junaku… Taj pohod junake Nikolićevog romana primorava da stasaju u duhovnom smislu, ali i da shvate tajanstvenost i važnost grada u kojem žive.