Uroš Petrović - Mračne tajne Ginkove ulice

Promocija “Mračnih tajni Ginkove ulice” u Kikindi

Uroš Petrović srešće se sa čitaocima u Kikindi, u Narodnoj biblioteci “Jovan Popović”, Trg srpskih dobrovoljaca 57, u četvrtak, 1. decembra 2011. godine u 17 časova. Lagunin autor predstaviće svoju novu knjigu, “Mračne tajne Ginkove ulice – roman u zagonetkama”. Po običaju, za goste na promociji biće upriličeno neobično druženje, kao i rešavanje priča iz sledećeg dela serijala “Zagonetne priče”, čiji prvi nastavak doživljava već deseto izdanje.

“Mračne tajne Ginkove ulice – roman u zagonetkama” donosi nastavak avantura zelenokose devojčice Marte Smart viđenih u nagrađivanom romanu “Misterije Ginkove ulice” (2008). Ovog puta, Martu izazov dovodi pred vrata neobične kuće tajanstvenog profesora Šizlapa. Prema glasinama koje kolaju gradom, profesorovi naumi su da u podrumu svoje vile napravi niz do sada neviđenih ispita, koji će naizmenično bistriti i mračiti um namernika. A pravo da uđe u podrum i vidi čuda koja se u njemu kriju, može dobiti samo onaj ko tačno odgovori na tri pitanja u nizu…

Knjiga “Mračne tajne Ginkove ulice” je bogato ilustrovana radovima Dejana Mandića, a zvanični trejler za knjigu možete pogledati, ukoliko kliknete ovde.