Grad ogledala - Džastin Kronin

Iz štampe je izašao ”Grad ogledala” Džastina Kronina

U izdanju Lagune, objavljen je roman „Grad ogledala“, završni deo trilogije „Prolaz“ Džastina Kronina.

Roman opisuje svet nakon uništenja vođa vampira, poznatijih kao Dvanaestorica, i njihovih zaraženih sledbenika, čime je okončana stogodišnja vladavina mraka. Preživeli izlaze van svojih zidina, odlučni da iznova sagrade društvo – i dovoljno smeli da sanjaju budućnost ispunjenu nadom. Ali daleko od njih, u mrtvoj metropoli, čeka ih poslednje iskušenje – Nulti. Prvi. Otac Dvanaestorice…

Džastin Kronin, američki pisac koji pre romana „Prolaz“ nije napisao ni jednu knjigu fantastike, ovim troknjižjem uspeo je na maestralan način da spoji mejnstrim prozu i fantastični koncept vampirske apokalipse. Umešnom kombinacijom SF-a, horora i distopije, Kronin je pridobio naklonost publike, kritike, ali i kolega poput Stivena Kinga.

Prema naslovnom romanu iz trilogije, ove godine biće urađena ekranizacija u vidu TV serije, a jedan od producenata biće Ridli Skot.

Prevod romana „Grad ogledala“ uradio je istaknuti pisac fantastike Goran Skrobonja.

Džastin Kronin je dobitnik nagrada PEN/Hemingvej i „Stiven Krejn“ za roman „Meri i O’Nil“ (2001). A pre bestseler trilogije „Prolaz“ napisao je i roman „Letnji gost“ (2004). Dobitnik je stipendije Nacionalne zadužbine za umetnost i nagradu za pisce Vajting. Redovni je profesor na Univerzitetu Rajs.

Džastin Kronin - autor romana ''Grad ogledala''
Džastin Kronin