Ghost Talkers

Fantastična čitaonica posvećena knjizi ”Ghost Talkers”

Novo izdanje „Fantastične čitaonice“, koju krajem svakog meseca organizuje Društvo ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“, biće posvećeno knjizi „Ghost Talkers“ Meri Robinet Koval.

Razgovor o knjizi biće upriličen u Maloj sali Doma omladine Beograda u ponedeljak 28. novembra s početkom u 19 časova, a ulogu moderatora imaće Bojan Butković.

Meri Robinet Koval je poznato ime svakome ko iole prati književnu scenu anglofone fantastike, ili svet lutkarstva. Nizom zapaženih priča i romana osvojila je više nominacija za „Huga“ i „Nebulu“, „Kembela“ za najboljeg novog pisca 2008, „Huga“ za priču 2011.

„Ghost Talkers“ koji je autorki doneo još jednog „Huga“, mešavina je ratne fikcije, priče o duhovima i detektivske misterije. Glavna junakinja je spiritista, medijum, pripadnica specijalne parapsihološke jedinice britanske vojske u toku Prvog svetskog rata. Njen zadatak je da prikuplja dojave od poginulih britanskih vojnika koji se javljaju na raport i posle smrti. Kada primi izveštaj od vojnika da ga je ubio britanski oficir – izdajnik – a ne neprijateljski vojnik, niko joj isprva ne veruje, a cela služba postaje meta Nemaca…