Ghost Talkers

Fantastična čitaonica posvećena knjizi ”Ghost Talkers”

Podelite sadržaj:

Novo izdanje „Fantastične čitaonice“, koju krajem svakog meseca organizuje Društvo ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“, biće posvećeno knjizi „Ghost Talkers“ Meri Robinet Koval.

Razgovor o knjizi biće upriličen u Maloj sali Doma omladine Beograda u ponedeljak 28. novembra s početkom u 19 časova, a ulogu moderatora imaće Bojan Butković.

Meri Robinet Koval je poznato ime svakome ko iole prati književnu scenu anglofone fantastike, ili svet lutkarstva. Nizom zapaženih priča i romana osvojila je više nominacija za „Huga“ i „Nebulu“, „Kembela“ za najboljeg novog pisca 2008, „Huga“ za priču 2011.

„Ghost Talkers“ koji je autorki doneo još jednog „Huga“, mešavina je ratne fikcije, priče o duhovima i detektivske misterije. Glavna junakinja je spiritista, medijum, pripadnica specijalne parapsihološke jedinice britanske vojske u toku Prvog svetskog rata. Njen zadatak je da prikuplja dojave od poginulih britanskih vojnika koji se javljaju na raport i posle smrti. Kada primi izveštaj od vojnika da ga je ubio britanski oficir – izdajnik – a ne neprijateljski vojnik, niko joj isprva ne veruje, a cela služba postaje meta Nemaca…