FSFF i Art-Anima na Istrakonu

Istrakon 2010Na ovogodišnjoj konvenciji ljubitelja fantastike Istrakon, koja će se održati u Spomendomu grada Pazina od 26. do 28. marta, pored niza predavanja, filmskih projekcija, takmičenja i izložbi, posetioce očekuju predstavljanja dva projekta ljubitelja fantastike iz Srbije: sajta za promociju fantastične književnosti Art-Anima i Festivala srpskog filma fantastike.

O dosadašnjem i budućem radu sajta Art-Anima govoriće osnivač Dragoljub Igrošanac, koji će se u izlaganju osvrnuti i na trenutnu produkciju fantastične književnosti u Srbiji i predstaviti zbirke priča “Jedan na jedan” Ivana Nešića i “Kraljevi” Zorana Jakšića. O Festivalu srpskog filma fantastike govoriće direktor i jedan od osnivača, Jovan Ristić, a za prva dva dana Istrakona zakazano je 26 projekcija filmskih ostvarenja autora iz Srbije. Raspored projekcija i više informacija o ovom gostovanju FSFF-a, možete pronaći na zvaničnoj veb ili FB stranici Festivala.

Istrakon se tradicionalno organizuje jednom godišnje, poslednjeg vikenda u martu, a kao glavni organizator ističe se društvo za promociju naučne fantastike i fentezija Albus iz Pazina.