Doctor Sleep

Film prema romanu ”Doctor Sleep” Stivena Kinga

Podelite sadržaj:

Američki mediji prenose da je u pripremi snimanje filmske adaptacije horor romana Doctor Sleep Stivena Kinga.

Doctor Sleep je svojevrsni nastavak kultnog Isijavanja. Roman prati odraslog Denija Toransa koji se bori sa alkoholizmom i demonima iz prošlosti. Dok radi u bolnici, gde misteriozno „uspavljuje“ pacijente čijim je životima došao kraj, uz pomoć „isijavanja“, moći koju ima od rođenja, shvata da „Pravi čvor“, grupa besmrtnih zlih bića otima decu i muči ih. Torans će morati da posegne u najdublje i najmračnije delove sopstvenog bića kako bi, uz pomoć devojčice sa kojom je na telepatskoj vezi, pobedio monstrume.

Malo bi bilo reći da je Doctor Sleep podelio fanove – dok jedni smatraju da je u pitanju sjajna knjiga, drugi misle da odrasli Deni u borbi protiv „Pravog čvora“ nije dostojan nastavak kultnog romana i filma o Džeku Toransu i hotelu Overluk.

Režija je poverena Majku Flanaganu, režiseriju koji je prošle godine obradio roman Džeraldova igra u produkciji Netflixa, a ta adaptacija naišla je na pozitivke kritike publike.

Flanagan će adaptirati i scenario koji je već napisao Akiva Goldsman, a film će snimiti studio „Vorner bros“ koji je prošle godine postigao izuzetan uspeh novom verzijom filma To.

Fanovi sa nestrpljenjem iščekuju ovaj film, a to se verovatno može reći i za samog Kinga, pošto je svojevremeno izjavio da je bio „zgrožen“ Kjubrikovom verzijom Isijavanja.

(izvor: Mondo.rs)